Pleuro-durální komunikace - Masopust, Václav; Beneš, Vladimír (Rozhledy v chirurgii, 2000)
Autoři prezentují vzácnou kazuistiku vzniku poúrazového pneumocefalu, jehož příčinou byla pleuro-durálni komunikace. Rychlou diagnostikou a neurochirurgickou léčbou bylo zabráněno vzniku komplikací.
Keywords: Accidents, Traffic; dospělí; neurochirurgické výkony; Pneumocephalus; mozková kůra; Cerebral Cortex; pleura; Humans; lidé; pneumocefalus; mužské pohlaví; Pleura; Male; Neurosurgical Procedures; Adult; dopravní nehody; Tomography, X-Ray Computed; počítačová rentgenová tomografie