Nežádoucí účinky léků u stomatologického pacienta: 1. část - nestomatologické medikace - Houba, Robert; Houbová, Helena; Valentová, Eva; Zemen, Jiří (Česká stomatologie a Praktické zubní lékařství, 2000)
Autoři ve svém sdělení předkládají problematiku nežádoucích, v orofaciální oblasti se mani- festujících, účinků léků, které byly indikovány pro nestomatologická onemocnění. Práce je doplněna pěti tabulkami s přehledem jednotlivých častěji popisovaných nežádoucích účinků, např. krvácení po výkonu, léze na sliznici dutiny ústní, xerostomie aj.
Keywords: Oral Manifestations; Pharmaceutical Preparations; Hemorrhage; Stomatitis; krvácení; léčivé přípravky; farmakologie; nežádoucí účinky léčiv; Catalogs, Drug as Topic; Pharmacology; xerostomie; Drug-Related Side Effects and Adverse Reactions; stomatitida; Xerostomia; Dentistry; ústní symptomy; katalogy léků jako téma; zubní lékařství