Ovlivňuje KKVP preskripci léků? (Zamyšlení nad preskripcí praktických lékařů) - Dvořáková, Irena (Zdravotní pojištění a revizní lékařství, 2000)
Autorka prezentuje zamyšlení nad preskripcí léčiv na recept praktických lékařů a možnostmi jejího ovlivnění. V rámci Okresní všeobecné zdravotní pojišťovny Plzeň-jih se osvědčují pravidelné rozbory preskripce jednotlivých lékařů a semináře na téma účelné farmakoterapie pro praktické lékaře v okrese.
Keywords: lékové předpisy; Insurance, Health; Medical Audit; rodinní lékaři; Professional Staff Committees; zdravotní pojištění; náklady na léky; komise odborníků; revize kvality lékařské péče; Drug Costs; přehled využívání; Utilization Review; Drug Prescriptions; Physicians, Family