Neurodermitis psoriasiformis - Novotný, František (Československá dermatologie, 2001)
Je podán popis neurodermitis psoriasiformis, který představuje směs klinických a histopatologických znaků vulgární psoriázy a cirkumskriptní neurodermitidy. Je rozvedena diferenciální diagnostika proti psoriáze, atopickému ekzému, cirkumskriptní neurodermitidě, papulózní juvenilní dermatitidě a vrozené hyperkeratóze na loktech a kolenou. Autor považuje psoriaziformní neurodermitidu za samostatnou nozologickou jednotku.
Keywords: Diagnosis, Differential; diferenciální diagnóza; Neurodermatitis; neurodermatitida; Classification; psoriáza; klasifikace; Psoriasis; příznaky a symptomy; Signs and Symptoms; Dermatitis, Atopic; atopická dermatitida