Pozoruhodný případ fibrotekomu ovaria - Pešat, Marek; Pětroš, Jan; Dvořáčková, Jana (Česká gynekologie, 2001)
Cíl studie: Autoři demonstrují případ ovariálního fibrotekomu.Typ studie: Kazuistika.Název a sídlo pracoviště: Gynekologicko-porodnické oddělení, Nemocnice Blahoslavené Marie Antoníny, OstravaMetoda: Byly diskutovány obtíže v diagnostice velkého fibrotekomu.Závěr: Popsaný nádor patří mezi vzácné ovariální nádory.
Keywords: hysterektomie; Female; nádory vaječníků; Hysterectomy; thekální buňky; Ovarian Neoplasms; Humans; ženské pohlaví; lidé; Middle Aged; lidé středního věku; Theca Cells