Spontánny spinálny epidurálny hematóm - Lukáč, Imrich; Kollová, A; Novotný, V; Lacko, F; Výrostko, Jozef (Česká a slovenská neurologie a neurochirurgie, 2001)
Autori popisujú osud 3 pacientov liečených pre epidurálne krvácanie v spinálnom kanáli. Porovnávajú svoje skúsenosti s literatúrou. Poukazujú na zriedkavosť tohto ochorenia a možnosti diagnostiky. Upozorňujú na jeho zákernosť, zdôrazňujú potrebu rýchleho chirurgického zásahu. V opačnom prípade hrozia trvalé následky.
Keywords: myelografie; Neurosurgical Procedures; Female; Aged; Adult; dospělí; Humans; ženské pohlaví; mužské pohlaví; senioři; lidé; Hematoma; lidé středního věku; Middle Aged; neurochirurgické výkony; Male; Myelography; hematom