Sexuální morálka a sexuální chování - Weiss, Petr (Praktický lékař, 2001)
Práce poskytuje přehled o vývoji sexuální morálky našeho kulturně společenského okruhu a zvláště se zaměřuje na změny, ke kterým v této oblasti došlo v posledním století. S těmito změnami souvisí i změny ve sféře sexuálního chování obyvatelstva, a to zvláště u žen. Autor uvádí hlavní trendy zjištěné vzhledem k věku prvního pohlavního styku, počtu partnerů, používání antikoncepce a ochrany před pohlavně přenosnými chorobami atd. Změny v sexuálním chování obyvatelstva ČR jsou přitom v zásadě pozitivní a ve všech hlavních charakteristikách následují vývoj zaznamenaný v posledních desetiletích u obyvatelstva vyspělých západoevropských zemí.
Keywords: Česká republika; sexuálně přenosné nemoci; morálka; Sexual Behavior; sexuální delikty; Contraception; sexuální chování; Morale; antikoncepce; Sex Offenses; Sexually Transmitted Diseases; Czech Republic