Syndrom kaudální regrese - Kolář, Jaromír; Žižkovská, K; Dungl, Pavel; Bohutová, Josefa (Česká radiologie, 2001)
Autoři uvádějí in extenzo klinické pozorování jednoho ze sedmi případů kaudální regrese, které v průběhu let rentgenologicky vyšetřili. Zmiňují také klinické syndromy, u nichž se kaudální regrese obvykle vyskytiije jako jeden z vedoucích příznaků. Současný případ je s největší pravděpodobnosti projevem diabetické embryopatie.
Keywords: Child; novorozenec; dítě; vývoj plodu; Pregnancy in Diabetics; lidé; Pregnancy Complications; těhotenství při diabetu; komplikace těhotenství; Humans; Bone Diseases, Developmental; vývojové onemocnění kostí; Infant, Newborn; Fetal Development