Využití amperometrické detekce (AD) při stanovení léčiv neseparačními průtokovými metodami - průtoková injekční analýza (FIA) a sekvenční injekční analýza (SIA) - Papugová, Pavlína; Polášek, M (Česká a slovenská farmacie, 2001)
Tento přehled se zabývá využitím různých elektrochemických detekčních systémů v průtokovýchmetodách analýzy léčiv (jako jsou metody FIA a SIA). Přehled pokrývá období od roku 1988-1998a zahrnuje 78 odkazů. Stanovované léčivé látky jsou seřazeny podle funkčních skupin podléhajícíchelektrochemické transformaci; analytická data zahrnují detekční podmínky, detekční limity a rozsahy kvantity. Rovněž se zabývá výhodami a nevýhodami amperometrické detekce léčiv v průtokových systémech.
Keywords: Flow Injection Analysis; katecholaminy; sekvenční analýza; elektrochemie; léčivé přípravky; průtoková injekční analýza; Chemistry Techniques, Analytical; chemické techniky analytické; Sequence Analysis; Electrochemistry; Pharmaceutical Preparations; Catecholamines