Postavení jemenského zdravotnictví a možnosti spolupráce s českou republikou v oblasti farmacie - Alwarafi, Abdullah; Hartlová, Stanislava (Česká a slovenská farmacie, 2001)
Farmaceutický trh v Jemenu je potencionálně možným pro české farmaceutické firmy. To předpokládá znalost specifických podmínek jemenského zdravotnictví a farmacie. Vzhledem k odlišnostikultur a jazyka je jemenský farmaceutický trh prakticky neznámý. Na základě analýzy materiálůministerstva statistiky a ministerstva zdravotnictví jsou uvedeny údaje o růstu počtu obyvatelstva,počtu zdravotnických zařízení, o struktuře a počtu pracovníků ve zdravotnictví, nemocnosti obyvatelstva s výčtem typických nemocí. Doposud nepublikované údaje o domácím farmaceutickémprůmyslu a dovozu léků, o podmínkách registrace farmaceutických firem a podmínkách registraceléků a poplatcích spojených s registrací umožňují českým farmaceutickým firmám provedení vlastnímarketingové analýzy a zlepiují možnosti uplatnění v Jemenu.
Keywords: Česká republika; mezinárodní spolupráce; Drug Industry; Czech Republic; schvalování léčiv; Pharmacy; Public Health; Drug Approval; Jemen; farmaceutický průmysl; farmacie; Yemen; International Cooperation; veřejné zdravotnictví