Vliv inhalace minerální vody Vincentka na nosní sliznici - Hak, Josef; Brzák, J (Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2001)
Autoři sledovali vliv inhalace luhačovické Vincentky na nosní sliznici dětských astmatiků. Bylo vybráno 49 chlapců ve věku 10 až 15 let, u kterých při přímé rinoskopii byla sliznice nosu intaktní. Jsou popsány změny po 10 minut trvající inhalaci a za 30 a 60 minut po skončení inhalace.
Keywords: Nasal Mucosa; Mineral Waters; minerální vody; Child; lidé; Administration, Intranasal; dítě; aplikace intranazální; bronchiální astma; Treatment Outcome; výsledek terapie; nosní sliznice; Asthma; Humans