Rodičovská skupina Modrá spirála naděje - Svobodová, Eva (Kontakt (České Budějovice), 2000)
V květnu tohoto roku byla pri Zdravotně sociální fakultě založena rodičovská skunina iako svépomocná aktivita rodičů orientující se na pomoc rodinám s drogovým problémem. Tato rodičovská skupina vznikla jako reakce na potřebu rodičů, kteří hledali pomoc při řešení problému s drogovou závislostí jejich dětí. V listopadu tohoto roku se tato rodičovská skupina stala občanským sdružením nesoucí název Modrá spirála naděje.
Keywords: návykové chování; mladiství; Child; Behavior, Addictive; Social Environment; dítě; rodiče; svépomocné skupiny; Self-Help Groups; sociální prostředí; lidé; Parents; Humans; Adolescent