Reflexní terapie hybných poruch dle Vojty - kdy začít? - Kolářová, Jaroslava (Kontakt (České Budějovice), 2000)
Diagnostikou dle Vojty je možné zjistit ohrožení vývojem cerebrální parézy již v novorozeneckém věku. Efekt reflexní terapie dle Vojty je u dětí ohrožených poruchou hybného vývoje největší, začne-li se s terapií v tomto věku. K časné diagnostice a terapii se osvědčila forma sledování ohrožených f dětí v odborné ordinaci, která se zabývá diagnostikou a terapií hybných poruch kojenců dle Vojty s důrazem na spolupráci s rodiči dítěte.
Keywords: novorozenec; Infant, Newborn; nemoci novorozenců; Infant; Humans; kojenec; dítě; Infant, Newborn, Diseases; Child; Movement Disorders; Reflex; rodiče; lidé; Parents; reflexní terapie; časové faktory; reflex; pohybové poruchy; postura těla; Reflexotherapy; Time Factors; Posture