Význam seminální fruktózy při snížené plodnosti u mužů, vliv na fertilizaci - Pavelková-Seifertová, Petra; Ulčová-Gallová, Zdenka; Balvín, M; Netrvalová, L; Panzner, Petr; Rokyta, Zdeněk (Gynekolog, 2001)
Hladina fruktózy v seminální plasmě patří ke standardním faktorům zjišťovaným při vyšetření lidského ejakulátu. Cílem studie bylo najít případnou souvislost mezi kvalitou spermiogramu, hladinou spermaglutinačních protilátek a množstvím fruktózy v seminální plasmě. Současně byl sledován vývoj hladin fruktózy v seminální plasmě při kortikoterapii.
Keywords: fertilita; fruktosa; muži; Sperm Agglutination; Humans; Antibodies; Fertility; Research Support as Topic; Men; finanční podpora výzkumu jako téma; mužské pohlaví; Plasma; Fructose; krevní plazma; sperma; aglutinace spermií; lidé; protilátky; Semen; Male