Poruchy chování v interní praxi - Přikrylová, Dagmar (Interní medicína pro praxi, 2001)
Tento článek je zaměřen na poruchy chování dospělých z pohledu interní medicíny. Poruchy chování jsou rozděleny do 3 kategorií na základě vztahu k somatickým nemocem. Problémové chování může být důsledkem somatického onemocnění, nebo vyplývá z duševní nemoci či duševní abnormality. Uvedené dělení je důležité pro výběr terapie.
Keywords: porucha chování; Aggression; agrese; psychotické poruchy; delirium; Psychotic Disorders; Schizophrenia; Conduct Disorder; vnitřní lékařství; Delirium; Internal Medicine; schizofrenie