Nové možnosti interpretace vztahu ICP/CPP u těžkých kraniocerebrálních poranění - Pokorný, Jan; Hyánek, Tomáš (Anesteziologie a neodkladná péče, 2002)
Autoři se zabývají významem monitorována vzájemného vztahu ICP a CPP, ktery' vyjadřuje formou indexu. Předpokládají, že tento vztah lépe charakterizuje poměry v intrakraniu u kraniocerebrálních poraněni (KCP), umožňuje hodnotit míru dysfunkce a zároveň optimalizovat terapii nitrolebnt hypertenze za simultánního monitorována cerebrální hemodynamiky, tkáňové oxygenace a vybraných biochemických parametrů.
Keywords: Intracranial Hypertension; Humans; Craniocerebral Trauma; lidé; Intracranial Pressure; intrakraniální hypertenze; kraniocerebrální traumata; regresní analýza; intrakraniální tlak; Regression Analysis