Kontinuální eliminační metody a jejich využití na ARO Rakovník - Klik, Leoš (Anesteziologie a neodkladná péče, 2002)
V práci je stručně uvedena charakteristika kontinuálních eliminačních metod obecné indikace k jejich zahájeni, přehled metod porovnání jejich výhod a nevýhod ve vztahu k imermitentním technikám. Dále jsou uvedeny vlastni zkušenosti s využitím kontinuálních technik, rozbor souboru nemocných, rozdělena podle indikace k nasazeni eliminace (rencílní a nonrenální), spolu s další specifikace obou skupin. V závěru je uvedena stručná kazuistika nemocné, léčené pro akutní selháni ledvin na podkladě proběhlé protrahované hypoxie při zástavě oběhu.
Keywords: ženské pohlaví; Renal Dialysis; Female; hemodiafiltrace; Humans; lidé; akutní poškození ledvin; hemofiltrace; Hemofiltration; Acute Kidney Injury; Anticoagulants; antikoagulancia; dialýza ledvin; Hemodiafiltration