Potravinová alergie - Braunová, Jaroslava (Interní medicína pro praxi, 2001)
V posledních letech zaznamenáme významný nárůst alergických reakcí na potraviny celosvětově jak co do kvality, tak co do kvantity. Škála přízanků je široká - od mírných po závažné až k obrazu těžkého anafylaktického šoku. Jsou nutná přísná režimová potravinová omezení, symptomatická léčba potíží.
Keywords: Diet Therapy; Food Hypersensitivity; dietoterapie; potravinová alergie; pyl; příznaky a symptomy; farmakoterapie; alergeny; Signs and Symptoms; Drug Therapy; Allergens; Pollen