Expoziční test jedem blanokřídlého hmyzu - metodika - Kučera, Petr; Cvačková, Milada; Pachl, Jan (Alergie (Praha, Print), 2002)
Expoziční test jedem hmyzu je základní pomůckou v diagnostice alergie na jed blanokřídlého hmyzu (Hymenopter). Současná kritéria pro odhadnutí klinické senzibilizace, zejména během nebo po alergenové imunoterapii, mohou být doplněna tímto testem. V článku je popsána indikace, rizika a etické aspekty, autoři popisují protokol expozičního testu.
Keywords: Research Support as Topic; vosí jedy; Immunotherapy; imunologické techniky; Wasp Venoms; včelí jedy; alergeny; Bee Venoms; Hymenoptera; finanční podpora výzkumu jako téma; Immunologic Tests; Immunologic Techniques; Allergy and Immunology; imunologické testy; imunoterapie; Allergens; alergologie a imunologie