Neuropatická bolest - možnosti léčby současnými postupy - Vrba, Ivan (Praktický lékař, 2002)
Neuropatická bolest je svou podstatou bolest benigního původu, ale svým průběhem a intenzitou bolesti může být pro jednotlivého nemocného až bolestí maligní. Velmi složitým problémem je léčba těchto bolestí, jelikož běžná analgetická terapie zde většinou není dostatečně účinná. Proto je nutné využívat při léčbě i jiných skupin léků, dalších analgetických metod, a to i těch nejmodernějších (neuromodulace), a využívat zásady komplexního, individuálního, a zejména multidisciplinárního přístupu při léčbě takto postižených nemocných.
Keywords: farmakoterapie; Drug Therapy; management bolesti; Nerve Tissue; Pain; Pain Management; bolest; nervová tkáň