Reaktivace varicella-zoster viru u imunosuprimovaného pacienta, diagnostika a terapie - Förstl, Miroslav; Štěpánová, Vlasta; Čermák, P; Hrochová, Kateřina; Plíšková, L; Štefánek, J; Fixa, Petr; Veselský, Zbyněk (Klinická mikrobiologie a infekční lékařství, 2002)
Autoři popisují infekci virem varicella-zoster (VZV, HHV 3) u pacienta po transplantaci ledviny, nově zavedenou diagnostickou metodu detekce DNA VZV pomocí polymerázové řetězové reakce (PCR) a následnou léčbu.
Keywords: transplantace ledvin; Herpesvirus 3, Human; Polymerase Chain Reaction; polymerázová řetězová reakce; Kidney Transplantation; lidé; virus varicella zoster; imunosupresivní léčba; finanční podpora výzkumu jako téma; Male; Immunosuppression Therapy; Research Support as Topic; Humans; mužské pohlaví