Vyjádření síly expertního důkazu při určování otcovství - Drábek, Jiří (Časopis lékařů českých, 2002)
Nevyloučení muže nařečeného při testování otcovství může být ohodnoceno pomocí parametrů metody známých již před vyšetřením a pomocí parametrů vypočitatelných po vyšetření. Autor podporuje názor, že vyjádření síly důkazu ve prospěch jedné ze dvou hypotéz ve formě pravděpodobnostního poměru je nejvýhodnější z biostatistického i praktického hlediska. Vyjmenovává výhody pravděpodobnostního (věrohodnostního) poměru a demonstruje jeho použití na příkladech typizace mikrosatelitů.
Keywords: Bayesova věta; finanční podpora výzkumu jako téma; Alleles; Microsatellite Repeats; znalecký posudek; Bayes Theorem; lidé; paternita; logika; Expert Testimony; Paternity; mikrosatelitní repetice; Logic; Humans; Research Support as Topic; alely