Možnosti diagnostického využití dechových testů - Vogtová, Dagmar; Čechák, P; Křemen, Jaromír; Zemanová, V (Praktický lékař, 2002)
Autoři v článku upozorňují širokou lékařskou veřejnost na možnosti funkční diagnostiky poruch trávicího ústrojí pomocí neinvazivních dechových testů se substráty značenými 13C.
Keywords: dechové testy; spektrální analýza; Digestive System Diseases; izotopy uhlíku; Breath Tests; lidé; Carbon Dioxide; Diagnostic Techniques, Digestive System; Spectrum Analysis; diagnostické techniky gastrointestinální; Carbon Isotopes; Humans; oxid uhličitý; nemoci trávicího systému