Současná farmakoterapie konjunktivitid v dospělosti - 1. část: Konjunktivitidy infekčního původu - Haicl, Petr (Remedia, 2002)
Článek podává etiologický přehled konjunktivitid infekčního původu. Ve zkratce uvádí klinický obraz a diagnostiku onemocnění včetně možného postupu v diferenciální diagnostice akutních konjunktivitid. Nastiňuje možnosti farmakoterapeutického přístupu podle etiologického agens a zdůrazňuje podíl klinického obrazu onemocnění v úvahách o nasazení terapie.
Keywords: Chlamydia Infections; rickettsiové infekce; chlamydiové infekce; Conjunctivitis; Conjunctivitis, Viral; konjunktivitida; Rickettsia Infections; virová konjunktivitida; Conjunctivitis, Bacterial; bakteriální konjunktivitida