Subjektivně vykazovaná potřeba a spotřeba zdravotní péče u romské etnické minority v České republice - Janečková, Hana; Nesvadbová, Libuše; Křížová, Eva; Kroupa, A; Schneiberg, F (Praktický lékař, 2002)
Tématem článku je problematika potřeby zdravotní péče odvozená z hodnocení subjektivního zdravotního stavu a postojů Romů ke zdraví a zdravotní péči a konečně též problematika životního stylu, která se zdravotním stavem každé populace velice úzce souvisí.
Keywords: Romové; lidé; Hospitalization; vztahy mezi lékařem a pacientem; Attitude to Health; posuzování pracovní neschopnosti; Humans; Physician-Patient Relations; Disability Evaluation; Česká republika; zdraví; hospitalizace; Roma; Czech Republic; poskytování zdravotní péče; Research Support as Topic; Health; postoj ke zdraví; Delivery of Health Care; finanční podpora výzkumu jako téma