Intraluminální penetrace adjustabilní žaludeční bandáže - Bárta, Martin; Červenková, J; Kasalický, Mojmír; Vondráčková, M (Česká radiologie, 2002)
Autoři dokumentují nález intraluminální penetrace laparoskopicky zaváděné adjustabilní žaludeční bandáže. Popisují problematiku žaludeční bandáže z hlediska indikace, principů zákroku a pooperačních a dlouhodobých komplikací. Konstatují, že intraluminální penetrace není komplikací raritní, ale u nás přesto prvně popsaná. V diskusi zmiňují možné příčiny této komplikace.
Keywords: obezita; Obesity; Laparoscopy; mužské pohlaví; pooperační komplikace; lidé; Male; Penetrance; Middle Aged; laparoskopie; lidé středního věku; penetrance; Postoperative Complications; Humans