Testovanie funkčnej sebestačnosti - Malý, Myrón (Rehabilitácia, 2001)
Je prezentovaný prehľad merania funkčnej sebestačnosti. Cieľom testovacej škály je vybrať minimálny počet položiek pre širokú populáciu hendikepovaných. Testing má medzinárodnú akceptáciu. Vykonávajú ho lekári, fyzioterapeuti, crgoterapeuti, skúsené zdravotné sestry, logopédi, psychológovia. Vyhodnotenie ftinkčnej sebestačnosti sa sústreďuje na šesť oblastí činnosti: 1. starostlivosť o seba, 2. ovládanie sfmkterov, 3. mobilitu, 4. lokomóciu, 5. komunikáciu, 6. sociálnu adaptabilitu.
Keywords: průzkumy a dotazníky; Surveys and Questionnaires; péče o sebe; stupnice dopadu nemoci na kvalitu života; Self Care; Sickness Impact Profile