Psychofarmaka pro pacienty vyššího věku - Jirák, Roman; Zemková, Pavla (Remedia, 2002)
Problematika používání psychofarmak u pacientů vyššího věku je poměrně složitá. Určité skupiny psychofarmak jsou ve vyšším věku užívány podstatně častěji než ve věku nižším a středním – farmaka ovlivňující kognitivní funkce (kognitiva) a farmaka používaná proti poruchám paměti (nootropika). U jiných skupin psychofarmak je třeba brát v úvahu jistá omezení – u hypnotik, anxiolytik, antipsychotik a antidepresiv.
Keywords: antidepresiva; hypnotika a sedativa; Anti-Anxiety Agents; Antipsychotic Agents; psychotropní léky; Aged; senioři; Antidepressive Agents; Psychotropic Drugs; anxiolytika; Hypnotics and Sedatives; antipsychotika