Scintigrafie plicních karcinomů pomocí '99m'Tc-MIBI SPECT - Dočkal, Milan; Kolek, V; Mysliveček, Miroslav (Česká radiologie, 2003)
Sdělení shrnuje současné zkušenosti se scintigrafickou detekcí plicních karcinomů s použitím 99mTc-MIBI SPECT; tento relativně nový diagnostický postup je i ve světě dosud předmětem diskuse O své účelnosti a zejména zařazení do algoritmů diagnostických výkonů. Práce klade důraz na netody v in vivo. S rozvojem a dostupností metodik SPÉCT v ČR je metoda perspektivní a zasluhuje další sledování i aplikaci.
Keywords: Radionuclide Imaging; nádory plic; Lung Neoplasms; Humans; lidé; radioisotopová scintigrafie; chemorezistence; Drug Resistance, Neoplasm