Commotio cerebri - Palarčík, Jiří (Rozhledy v chirurgii, 2003)
Autor rozebírá soubor nemocných s mozkovou komocí hospitalizovanvch v letech 1997-2001 v Úrazové nemocnici v Brně. Z diskuse vyplývají některé otázky a návrhy - význam neurologa pro stanovení diagnózy, indikace k CT vyšetření, směrování raněných k hospitalizaci, péče o raněné se současnou intoxikací, propouštění na revers.
Keywords: počítačová rentgenová tomografie; neurologické vyšetření; komoce mozku; Humans; Craniocerebral Trauma; Brain Concussion; Hospitalization; lidé; Length of Stay; Patient Discharge; délka pobytu; kraniocerebrální traumata; Tomography, X-Ray Computed; hospitalizace; Neurologic Examination; propuštění pacienta