Chirurgická revaskularizace myokardu časně po akutním infarktu myokardu léčeném trombolýzou - Florian, Martin; Kautzner, Josef; Kettner, Jiří; Pirk, Jan; Charvát, Jiří (Intervenční a akutní kardiologie, 2002)
Je uveden případ pacienta s akutním infarktem myokardu (AIM) přední stěny při mnohočetném těžkém katetrizačně neřešitelném postižení věnčitých tepen, který po iniciální léčbě i. v. trombolýzou na spádovém interním oddělení podstoupil pro recidivu stenokardií s rozvojem těžké levostranné srdeční insuficience urgentní chirurgickou revaskularizaci myokardu a zemřel časně po operaci na krvácivé komplikace, které však nebyly důsledkem předchozí trombolytické léčby. Je podán stručný přehled literatury, týkající se časné chirurgické revaskularizace myokardu po trombolytické léčbě AIM.
Keywords: ischemická choroba srdeční; Thrombolytic Therapy; trombolytická terapie; Aged; Adult; dospělí; Myocardial Revascularization; Myocardial Ischemia; Humans; Coronary Artery Bypass; mužské pohlaví; senioři; lidé; Male; koronární bypass; revaskularizace myokardu; infarkt myokardu; Myocardial Infarction