Iatrogenní cévní mozkové příhody - Geier, Petr; Ehler, Edvard (Neurologie pro praxi, 2003)
Autoři podávají přehled základních a nejčastěji se vyskytujících iatrogenních cévních mozkových příhod (CMP). Po rozdělení na skupinu ischemických a skupinu hemoragických CMP se dále diferencují podskupiny podle charakteru iatrogenní příčiny. Je uvedeno pět kazuistik, které svým mechanizmem vzniku, průběhem i výsledky pomocných vyšetření přibližují zajímavou problematiku iatrogenních CMP a upozorňují čtenáře na tyto nemocné.
Keywords: lidé středního věku; Cerebral Hemorrhage; cévní mozková příhoda; Male; Iatrogenic Disease; cerebrální krvácení; Stroke; iatrogenní nemoci; lidé; Female; mužské pohlaví; ženské pohlaví; senioři; ischemie mozku; Aged; Humans; Middle Aged; Brain Ischemia