Syndrom závislosti z pohledu soudní psychiatrie - Chodura, Vladimír (Kontakt (České Budějovice), 2003)
Studie srovnává kriminogenní vliv alkoholu a v současnosti u nás nejrozšířenějších jiných návykových látek (melamfetaminu a heroinu) z pohledu soudní psychiatrie. Konstatuje obecné shody a některé specifické rozdíly.
Keywords: Heroin Dependence; soudní psychiatrie; Alcoholism; zločin; Forensic Psychiatry; závislost na heroinu; alkoholismus; Crime