Standardizace alergenů a hlavní alergeny - mýtus nebo realita? - Špičák, Václav (Alergie (Praha, Print), 2003)
Autor komentuje současné problémy standardizace alergenových extraktů a hodnotí význam i úlohu stanovení hlavních alergenů v kvalitě standardizace. Poznání hlavních alergenů je důležité pro pochopení alergenové zkřížené reaktivity. Hlavní alergeny mají zásadní význam pro kvalitu alergenových vakcín.
Keywords: terminologie jako téma; Immunotherapy, Active; Allergens; Reference Standards; alergeny; Vaccines; způsoby aplikace léků; vakcíny; referenční standardy; aktivní imunoterapie; Terminology as Topic; Drug Administration Routes