Problematika vodičského oprávnenia pre pacientov s epilepsiou v podmienkach Slovenskej republiky - Donáth, Vladimír; Kuchar, Maria; Buranová, Darina; Sýkora, Pavol; Piťhová, Božena (Neurologie pro praxi, 2003)
Epilepsia sa tradične považuje za rizikový stav pre vedenie motorového vozidla. Zlepšenie liečebných možností kontroly epilepsie, snaha integrácie do spoločenského života vedie k hľadaniu pravidiel odborného odporúčania k vydaniu vodičského oprávnenia aj pre pacientov, ktorí prekonali epileptické záchvaty. V komentári sa prezentujú názory a odporučenia výboru Slovenskej ligy proti epilepsii.
Keywords: Automobile Driving; Slovakia; Epilepsy; Peer Review; lidé; Slovenská republika; epilepsie; řízení motorových vozidel; posudkové řízení; Humans