Česká domácí péče včera, dnes, zítra - Misconiová, Blanka (Časopis lékařů českých, 2003)
Příspěvek obsahuje popis vývoje struktury systému domácí péče – od experimentální fáze až po promítnutí jejích výstupů do dikce platných právních norem v České republice. Autorka se zabývá problémy spojenými se standardizací a stabilizací systému integrované domácí péče. Postup účelné indukce domácí péče ošetřujícími lékaři je popsán ve vazbě na specifické indikační a diagnostické skupiny klientů. Důraz je kladen na multidisciplinární přístup a interdisciplinární spolupráci při poskytování maximálně kvalitní a nepřetržitě dostupné domácí péče pro všechny indikované klienty. Současná situace v České republice je demonstrována na souborech, které obsahují data i analýzy zaznamenávající vývoj domácí péče ve vztahu k aspektům efektivity a dostupností systému domácí péče pro všechny občany České republiky.
Keywords: Home Care Services; Česká republika; Humans; lidé; Home Care Agencies; Czech Republic; agentury domácí péče; služby domácí péče