Opakující se otoky jazyka - Čáp, Petr (Alergie (Praha, Print), 2003)
Autor popisuje případ 70leté ženy s etiologicky nejasným otokem jazyka, úspěšně zaléčeným neobvyklou antileukotrienovou terapií. Tuto léčebnou volbu si vynutilo selhání předchozí standardní antiedematózní terapie užívané běžně v této indikaci. Trvalá terapie antileukotrieny umožnila dlouhodobou kontrolu tohoto stavu.
Keywords: sekundární prevence; Humans; nemoci jazyka; antagonisté leukotrienů; lidé; Tongue Diseases; Secondary Prevention; Hospitalization; hospitalizace; Female; klinické laboratorní techniky; edém; Edema; recidiva; Leukotriene Antagonists; Diagnostic Imaging; diagnostické zobrazování; Recurrence; senioři; Aged; ženské pohlaví; Clinical Laboratory Techniques