Parciální ruptura manžety rotátorů v UZ a MR obraze s následnou přímou MR artrografií - Šprláková-Puková, Andrea; Roth, T; Repko, Martin (Česká radiologie, 2004)
Parciální ruptúra rotátorové manžety je obtížně diagnostikovatelný nález, který však pacientům působí značné obtíže, zvláště aktivním sportovcům. Autoři uvádějí případ použití přímé MR artrografie pro zpřesnění diagnostiky tohoto postižení.
Keywords: ruptura; dospělí; Magnetic Resonance Imaging; Rupture; lidé; mužské pohlaví; Rotator Cuff; poranění rotátorové manžety; Male; Rotator Cuff Injuries; magnetická rezonanční tomografie; artrografie; Arthrography; rotátorová manžeta; Adult; Humans