Problematika natálních a neonatálních zubů - Koberová Ivančaková, Romana; Seminario, Ana Lucia (Pediatrie pro praxi, 2004)
Dítě během svého vývoje prochází mnoha změnami. Prořezávání zubů do dutiny ústní je chronologické a nepatrné odchylky v prořezávání jednotlivých zubů jsou podmíněny dědičnými, endokrinními a zevními faktory. Přesto se první zuby mohou v ústech objevit při narození, nebo prořezat během prvního měsíce života. Očekávání, týkající se prořezání prvního zubu, jsou velká a ještě se umocňují, objeví-li se první zub v ústech velmi brzy. Cílem tohoto sdělení je podat klinickou charakteristiku této anomálie a nastínit možnosti, jak problém řešit.
Keywords: předmléčné zuby; Dentin; Natal Teeth; Child; lidé; Tooth Extraction; extrakce zubů; zubní cement (tkáň); dítě; Dental Cementum; dentin; Humans