Klinické projevy a léčba lymské boreliózy - Honegr, Karel; Dostál, Václav (Klinická mikrobiologie a infekční lékařství, 2004)
Přehled kritérií pro stanovení diagnózy lymské boreliózy dle definicí onemocnění různých organizací a institucí v USA a Evropě (European Union Concerted Action on Lyme Borreliosis, Centers for Disease Control and Prevention, The International Lyme and Associated Diseases Society. V diskuzi jsou uváděny další možné klinické projevy při postižení různých orgánů. V druhé části práce jsou popsána terapeutická schémata pro jednotlivé formy lymské boreliózy v Evropě a USA a jejich odlišnosti.
Keywords: streptograminy; lymeská nemoc; chinoliny; Quinolines; Streptogramins; Lyme Neuroborreliosis; lymská neuroborelióza; Lyme Disease