Kožní infekce vyvolaná Mycobacterium marinum - Lovečková, Yvona; Viktorinová, Marie; Svobodová, Jana; Mezenský, Lev; Tichý, M (Klinická mikrobiologie a infekční lékařství, 2004)
Mycobacterium (M.) marinum je řazeno mezi lidské oportunní patogeny. Může vyvolat kožní infekce, případně i postižení hlubších tkáni. Autoři popisují případ kožní infekce vyvolané M. marinum u pacientky s odpovídající anamnézou. Současně poukazují na nutnost úzké spolupráce klinika s mikrobiologem při diagnostické rozvaze.
Keywords: Female; bakteriální nemoci kůže; Research Support as Topic; oportunní infekce; Humans; Skin Diseases, Bacterial; finanční podpora výzkumu jako téma; ženské pohlaví; Opportunistic Infections; lidé; Mycobacterium marinum