Primární kožní lymfom buněk folikulárních center - Bienová, Martina; Kučerová, Renata; Papajík, Tomáš; Tichý, M (Československá dermatologie, 2004)
U 45 letého pacienta došlo ke vzniku prominujícího hladkého tumoru v levé frontální krajině.Histologicky byl verifikován primární kožní B-lymfom a ten byl dále přesněji definován podleEORTC klasifikace jako primární kožní lymfom buněk folikulárních center. Po 6 chemoterapeutickýchkúrách CHOP došlo k úplné regresi tumoru.
Keywords: Immunophenotyping; dospělí; nádory kůže; klinické laboratorní techniky; lidé; imunofenotypizace; mužské pohlaví; Clinical Laboratory Techniques; lymfom; nehodgkinský lymfom; Lymphoma; biologické markery; Lymphoma, Non-Hodgkin; Skin Neoplasms; Male; Biomarkers; Adult; Humans