HELLP syndrom u pacientky s vícečetným těhotenstvím ve 36. týdnu gravidity - úskalí diagnostiky - Peršín, Jan; Hanousek, Ladislav (Česká gynekologie, 2004)
Cíl: Prezentovat kazuistiku velmi závažného život ohrožujícího stavu.Název a sídlo pracoviště: Gynekologicko-porodnické oddělení Krajské nemocnice Pardubice.Kazuistika: HELLP syndrom s rozvojem DIC a hepatorenálního selhání u primigravidy po IVFs vícečetným těhotenstvím.
Keywords: ošetřovatelství novorozenců; komplikace těhotenství; Female; Humans; ženské pohlaví; lidé; Hemoperitoneum; Blood Coagulation Disorders; HELLP syndrom; koagulopatie; Pregnancy Complications; hemoperitoneum; HELLP Syndrome; Neonatal Nursing