1. Slovensko-český zjazd o spánku a 2. somnologické dni : Jahodná, 21.-22.5.2004 - Tormašiová, Mária (Neurologie pro praxi, 2004)
V dňoch 21.-22. mája 2004 sa v malebnom prostredí Slovenského rudohoria v rekreačnom stredisku Jahodná pri Košiciach uskutočnil 1. slovensko český zjazd o spánku. Stretli sa tu renomovaný somnológovia z Českej republiky a Slovenska ako aj všetci záujemci o problematiku spánku z radov neurológov, psychiatrov, psychológov, pneumológov, otorynolaryngológov, pediatrov ale aj lekárov iných odborností. Hlavné témy zahrňovali širšiu problematiku porúch spánku a boli venované nadmernej dennej spavosti, insomnii a syndrómu spánkového apnoe. Na kongrese sa zaregistrovalo 93 účastníkov. Podujatie podporilo 15 farmaceutických a nefarmaceutických firiem, ktorým patrí naše poďakovanie, osobitne hlavným sponzorom Sanofi-Synthelabo a Aries 94.
Keywords: poruchy nadměrné spavosti; Sleep Wake Disorders; poruchy spánku a bdění; syndromy spánkové apnoe; Sleep Apnea Syndromes; Disorders of Excessive Somnolence