Autismus v posudkové praxi - Šírová, Lenka (Revizní a posudkové lékařství, 2004)
Stať přináší informaci o závažné duševní poruše, autismu. Jsou popsány nejčastější klinické projevy autismu a jejich důsledkypro sociální začlenění. Článek se dále zabývá posuzováním zdravotního stavu dětí s autismempro účely sociálního zabezpečení.
Keywords: Child; Mental Disorders; duševní poruchy; autistická porucha; posudkové řízení; poruchy chování u dětí; Autistic Disorder; zdravotní stav; Disability Evaluation; Peer Review; Humans; Health Status; lidé; Child Behavior Disorders; dítě; posuzování pracovní neschopnosti