Trombus zaklíněný v perzistujícím foramen ovale - Fridrich, Jan; Solař, Miroslav; Malý, Radovan; Polanský, Pavel; Červinka, Pavel (Intervenční a akutní kardiologie, 2004)
Předmětem sdělení je případ 68letého muže, který byl přijat na naši kliniku s nálezem zaklíněného trombu v perzistujícím foramen ovale po předchozí masivní plicní embolizaci. Byl léčen kontinuální heparinizací ve vyšších dávkách s následným přechodem na warfarin. Po týdnu léčby již trombus nebyl patrný. Při druhé hospitalizaci za tři měsíce bylo perzistující foramen ovale uzavřeno Amplatzovým okludérem.
Keywords: echokardiografie; dospělí; Thrombolytic Therapy; Adult; trombolytická terapie; trombóza; lidé; Echocardiography; warfarin; Pulmonary Embolism; tromboembolie; plicní embolie; Male; Aged; Thrombosis; Warfarin; senioři; mužské pohlaví; Thromboembolism; Humans