Alkohol a jiné návykové látky u dětí. Prevence v rodině - Nešpor, Karel (Časopis lékařů českých, 2004)
Existují důkazy o důsledcích pití alkoholu a jiných drog na mozek dospívajících. Během dospívání dochází k tělesným i duševním změnám a také k vytváření nových sítí mozkových buněk. I jen mírné poškození paměti a schopnosti učení alkoholem nebo drogami vede k horším studijním a později i pracovním výsledkům.
Keywords: rodiče; příznaky a symptomy; dítě; poruchy spojené s užíváním psychoaktivních látek; Substance-Related Disorders; Ethanol; poruchy paměti; lidé; mladiství; Signs and Symptoms; Primary Prevention; primární prevence; Parents; Child; Adolescent; Humans; Memory Disorders; ethanol