HPLC stanovenie enantiomérov diperodonu v krvnom sére s použitím teikoplanínovej chirálnej stacionárnej fázy - Hroboňová, Katarína; Lehotay, Jozef; Čižmárik, Jozef (Česká a slovenská farmacie, 2004)
Na separáciu enantiomérov diperodonu bola použitá chirálna stacionárna fáza na báze teikoplanínua polárna-organická mobilná fáza v zložení metanol/acetonitril/kyselina octová/trietylamín45/55/0,3/0,2 v/v/v/v. Vypracovaná metóda bola vhodná na stanovenie enantiomérov v krvnom sérepri koncentráciách nad 0,5 µg/ml. Na štúdium degradácie enantiomérov diperodonu bola použitá invitro metóda a boli vypočítané experimentálne rýchlostné konštanty.
Keywords: Chemistry, Pharmaceutical; DIPERODON; karbamáty; Chromatography, High Pressure Liquid; hydrolýza; teikoplanin; techniky in vitro; Anesthetics, Local; Teicoplanin; Chemistry Techniques, Analytical; chemické techniky analytické; Carbamates; anestetika lokální; In Vitro Techniques; Hydrolysis; vysokoúčinná kapalinová chromatografie; farmaceutická chemie