Sonda do zdravotního stavu a životního stylu českobudějovických Romů - Elichová, Markéta (Kontakt (České Budějovice), 2004)
Životní styl současných Rómů má již málo společného s životním stylem tradičních Rómů, nyní se blíží majoritní populaci, což dokládají i výsledky průzkumu u českobudějovických Rómů. V oblasti zdravotního stavu se projevuje úzká souvislost se sociální problematikou. Výsledky jsou pro porovnání doplněny výstupy celorepublikového výzkumu.
Keywords: Socioeconomic Factors; fyziologie výživy; Roma; životní styl; socioekonomické faktory; rodina; lidé; Life Style; Romové; ukazatele zdravotního stavu; Health Status Indicators; Family; Nutritional Physiological Phenomena; Humans; Housing; bydlení