Funkční a metabolické MR zobrazení mozku - Tintěra, Jaroslav; Vymazal, Josef (Česká radiologie, 2005)
V souhrnném článkuje podán stručný výklad principů funkčního MR zobrazování, MR zobrazení difúze a perfúze. Současné možnosti těchto metod jsou dokumentovány na typických příkladech jejich klinického využiti. Uvedeny jsou i některé výsledky nejnovějších prací, které naznačují i budoucí směry rozvoje všech tří metod magnetické rezonance.
Keywords: finanční podpora výzkumu jako téma; Research Support as Topic